Rēzeknē notika ikgadējs seminārs juridiskās palīdzības sniedzējiem “Juridiskās palīdzības sniegšanas aktuālie teorētiskie un praktiskie jautājumi patvēruma jomā”

2024. gada 10. jūlijā Rēzeknē, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs "Zeimuļs" norisinājās Latvijas Cilvēktiesību centra  rīkots ikgadējs seminārs juridiskās palīdzības sniedzējiem “Juridiskās palīdzības sniegšanas aktuālie teorētiskie un praktiskie jautājumi patvēruma jomā”. Seminārs ir organizēts ANO Augstā komisāra Bēgļu jautājumos Ziemeļeiropas pārstāvniecības finansētājā projektā. 


Seminārs pamatā tika veltīts šādām tēmām: juridiskā metodoloģija pārsūdzēšanas procesuālajā posmā, nepilngadīgo patvēruma meklētāju tiesības un procesuālās garantijas, patvēruma statistika 2024.gada pirmajā pusgadā, Imigrācijas pakts un pagaidu noregulējums (Rule 39) kā cilvēktiesību aizsardzības mehānisms Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Semināra laikā tika prezentēts LCC otrais ziņneša “Aktualitātes patvēruma tiesībās” numurs.

Seminārā piedalījās juridiskās palīdzības sniedzēji, Valsts robežsardzes darbinieki, kā arī viens dalībnieks pārstāvēja Bērnu aizsardzības centru.

UNHCR pārstāvji sniedza ieskatu jaunajā ES Patvēruma un migrācijas paktā, kā arī iepazīstināja ar aktualitātēm saistībā ar Eiropas Cilvēktiesību konvencijas 39. panta piemērošanu.

Ar praktiskiem piemēriem no LCC prakses, dalībnieki tika iepazīstināti ar juridisko metožu pielietošanas īpatnībām, pārsūdzot PMLP lēmumus Administratīvajā rajona tiesā. Noslēgumam uzmanība tika veltīta jautājumiem, kas skar nepilngadīgo intereses patvēruma procedūrā.

Semināra dalībniekiem/-cēm bija iespēja uzdot jautājumus, piedalīties jēgpilnajās diskusijās, dalīties savā pieredzē un iepazīties ar kolēģiem/-ēm profesionālajām vidē. Seminārā piedalījās 24 dalībnieki.

Esam priecīgi, ka dalībnieku skaits pieaug ar katru semināru. Jūtamies pagodināti un gandarīti par paveikto. Gaidām Jūs gan gada noslēguma seminārā, gan nākamgad!

Pielikumi

Publicēts: 2024-07-16