Pasākums jauniešiem Par migrāciju, cilvēktiesībām un attīstību „AMITIE CODE”

Vai Tevi interesē dažādas kultūras un valstis? Vai vēlies iepazīt citu kultūru pārstāvjus un piedalīties radošās darbnīcās? Gribi uzzināt vairāk par migrāciju un ko citi jaunieši par to domā? Vai vēlies pirmais uzzināt, kurš ir uzvarējis video konkursā par migrāciju un cilvēktiesībām un interesanti pavadīt laiku ar citiem jauniešiem no Rīgas?

Ja jā, piesakies pasākumam jauniešiem „AMITIE CODE” par migrāciju, cilvēktiesībām un attīstību!

 

Pasākumā Tev būs iespēja darboties vienā no 4 aizraujošajām darbnīcām:

  • Ēdienu gatavošanas darbnīca – Tu iemācīsies gatavot un izbaudīt dažādus austrumu ēdienus, uzzināsi par to izcelsmi un iepazīsies ar cilvēkiem, kas nāk no Tuvajiem Austrumiem;
  • Arābu valodas darbnīca – Tu uzzināsi vairāk par arābu valodu un tās vēsturi, par arābu kultūru, iemācies atpazīt, izrunāt un rakstīt arābu alfabēta burtus;
  • Muzikālā darbnīca „Iepazīsti Irānu” – Tu atklāsi Irānu un tās kultūru ar mūzikas palīdzību, uzspēlēsi kādu no tradicionālajiem mūzikas instrumentiem kopā ar Irānas izcelsmes mākslinieku (darbnīca notiks angļu valodā, tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā).
  • Kino darbnīca un diskusija par migrāciju -  Tu noskaties filmu par migrāciju un kopā ar citiem varēsi diskutēt par migrācijas procesiem un to sekām.

 

Pasākumā Tu:

  • uzzināsi vairāk par migrāciju un cilvēktiesībām;
  • piedalīsies Video konkursā iesniegto filmu prezentācijā un uzvarētāju apbalvošanā;
  • uzzināsi vairāk par projektu AMITIE CODE un jauniešu paveikto, kā arī citiem interesantiem projektiem un aktivitātēm, kurās varēsi iesaistīties;
  • izveidosi sadarbību un dalīsies pieredzē ar jauniešiem no citām Rīgas skolām, kopā interesanti pavadīsi laiku, pilnveidosi savu radošumu un sadarbības prasmes.

 

Dalībnieki:  jaunieši un citi interesenti

 

Svarīgi, lai tu varētu piedalīties visā pasākuma garumā. Pasākums ir BEZ MAKSAS! Pasākums notiks latviešu valodā.

 

Vietu skaits ir ierobežots, līdz ar to nenokavē un piesakies viens no pirmajiem, aizpildot pieteikuma anketu: http://ejuz.lv/amitiecodenoslegums līdz š.g. 26.maijam.

Papildu informāciju var saņemt, sazinoties arRīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas sabiedrības integrācijas projektu vadītāju  Irinu Vasiļjevu pa tālruni 67181297 vai e-pastu: irina.vasiljeva@riga.lv

Pasākums tiek rīkots starptautiskā projekta „Gūstot labumu no attīstības (AMITIE CODE- Capitalizing On DEvelopment)” ietvaros. Projekts tiek īstenots Eiropas Komisijas programmas „Nevalstiskais sektors un vietējās pašvaldības – Sabiedrības apziņas paaugstināšana par attīstības un izglītības jautājumiem attīstībai Eiropā” ietvaros.

 

Publicēts: 2017-05-18