Aicinām uz semināru "Romi par iecietību un pret diskrimināciju!"

Aicinām romu kopienas pārstāvjus, romu aktīvistus un jauniešus, kā arī ne-romu NVO, kas strādā ar romu tiesību aizsardzības jautājumiem uz semināru "Romi par iecietību un pret diskrimināciju!"

Seminārs notiks 2023. gada 26. janvārī. Tajā kopā apspriedīsim:

-  kā atpazīt pret romiem vērstu diskrimināciju un naida runu/naida noziegumus,

-  kā praktiski rīkoties katrā atsevišķā gadījumā, t.sk. kur vērsties pēc palīdzības, lai atbalstītu cietušos un iedrošinātu tos ziņot par diskriminācijas izpausmēm.

Mums kopā ir svarīgi dalīties ar savu pieredzi un apmainīties viedokļiem par reālajām situācijām, kad romu tautības cilvēki saskaras ar nevienlīdzīgu attieksmi un iespējamo diskrimināciju, kā arī labāk saprast kāpēc romi neziņo par šiem gadījumiem un kas būtu nepieciešams, lai uzlabotu situāciju cīņā ar diskrimināciju, naida runu un antičigānsima izpausmēm. Tas palīdzēs mums visiem efektīvāk sniegt atbalstu Latvijas romu kopienas pārstāvjiem.

Semināru vadīs Latvijas Cilvēktiesību centra eksperti pret-diskriminācijas jautājumos, piedalīsies Tiesībsarga biroja pārstāvis, lai pastāstītu par Tiesībsarga lomu romu tiesību aizsardzības veicināšanā. Tāpat pasākumā varēs iepazīties ar romu pilsoniskās sabiedrības monitoringa ziņojuma galvenajiem secinājumiem un ieteikumiem, tai skaitā tiesību aizsardzības un antičigānsima izkaušanas jomā.

VĒRŠAM UZMANĪBU, ka romu kopienas pārstāvjiem (kuri nav no Rīgas) tiks segti sabiedriskā transporta izdevumi.  Seminārā tiks nodrošinātas kafijas pauzes un pusdienas.

Lai pieteiktos semināram, lūgums zvanīt 67039290 vai 26303434 vai rakstīt uz e-pastu  office@humanrights.org.lv līdz 2023. gada 21.janvārim.

Sīkākai informācijai un jautājumiem:

Jekaterina Tumule 67039290, office@humanrights.org.lv, Deniss Kretalovs 29896852.

Kopā mēs esam stiprāki!

Semināru organizē Latvijas Cilvēktiesību centrs projektā “Ceļā uz iecietīgāku sabiedrību: informēšana, izglītošana, atbalsts un sadarbība”. Projektu finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds"

Pielikumi

Publicēts: 2023-01-03