Jaunumi

Ziņojuma "Cilvēku ar intelektuālās attīstības traucējumiem tiesības: Izglītības un nodarbinātības pieejamība" prezentācija

Pētījumā ir vērtēta izglītības un nodarbinātības pieejamība cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem Latvijā. Latvijas likumdošana, politika un prakse vēl arvien dod pārāk maz iespēju cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem (kam mācīšanas spējas ir ievērojami zemākas nekā vidusmēram) piekļūt izglītībai un nodarbinātībai. Lai gan ir audzis vispārizglītojošās skolas apmeklējošo bērnu ar intelektuālās attīstības traucējumiem skaits, lielākā daļa bērnu vēl arvien apmeklē speciālās skolas. Praktiski gandrīz visiem cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem nav darba piemērotu nodarbinātības programmu trūkuma dēļ. Tāpēc viņiem nav iespējas dzīvot patstāvīgu dzīvi un viņi ir spiesti paļauties tikai uz valsts pabalstiem.

Publicēts : 2005-12-12 Lasīt vairāk...

Konference "Eiropas Padomes Vispārējās konvencijas par nacionālo minoritāšu aizsardzību īstenošanas prakse"

Starptautiskā konference tiek organizēta, lai dalītos pieredzē par "Eiropas Padomes (EP) Vispārējās konvencijas par nacionālo minoritāšu aizsardzību" īstenošanu Baltijas valstīs. Viens no vadošajiem Eiropas speciālistiem Vispārējās konvencijas jautājumos Rainers Hofmans (Rainer Hofmann) skaidros konvencijas vispārējos principus un monitoringa mehānismu. Lietuvas un Igaunijas pārstāvji dalīsies pieredzē par konvencijas īstenošanu savās valstīs. Konferenci atklās Ārlietu ministrs Artis Pabriks un Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis. Tajā piedalīsies arī citi Latvijas politiķi un speciālisti mazākumtautību un sabiedrības integrācijas jautājumos.

Publicēts : 2005-11-28 Lasīt vairāk...

Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centrs rīko semināru “Miermīlīgi protesti, naids un sabiedrības kohēzija: politika, policijas loma un likumdošana. Rīgas un Amsterdamas pieredze”.

Semināra mērķis ir iepazīstināt ar divu pilsētu Rīgas un Amsterdamas atšķirīgo pieredzi jautājumos, kas ieguvuši īpašu aktualitāti pēdējā laika notikumu kontekstā gan Latvijā, gan Eiropā.  Amsterdamas ilggadīgā pieredze ar dažādību un sabiedrības saliedētību nespēja novērst kinorežisora Teo van Goga slepkavību, ko izdarīja naida motivēti radikāļi. Šis gadījums ir licis Amsterdamas politiskajai vadībai un tiesībsargājošajām institūcijām meklēt jaunas pieejas, kā apkarot radikālismu, saglabājot un stiprinot sabiedrības saliedētību.

Publicēts : 2005-09-17 Lasīt vairāk...

ŽURNĀLISTIKAS BALVA 2005

ŽURNĀLISTIKAS BALVA 2005

Lai apzinātu žurnālistu ieguldījumu sabiedrības izpratnes veidošanā par dažādības priekšrocībām un cīņu pret diskrimināciju darba vietā, Eiropas Komisija plāno organizēt otro žurnālistikas balvu “Par dažādību. Pret diskrimināciju” par darbiem žurnālistikā, kas publicēti 2005.gadā.

Publicēts : 2005-07-25 Lasīt vairāk...

Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centrs rīko divu dienu semināru NVO pārstāvjiem par nevalstisko organizāciju lomu diskriminācijas novēršanā

Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centrs rīko divu dienu semināru NVO pārstāvjiem par nevalstisko organizāciju lomu, Latvijā novēršot diskrimināciju uz rases vai etniskās izcelsmes, vecuma, invaliditātes, reliģijas vai pārliecības, kā arī seksuālās orientācijas pamata. Seminārs notiks 6. un 7. jūnijā.   

Publicēts : 2005-05-26 Lasīt vairāk...