„AMITIE CODE” projekta jauniešu aktivitāšu noslēguma pasākums

2017. gada 1.jūnijā Kaņepes kultūras centrā notika pasākums jauniešiem „AMITIE CODE” par migrāciju, cilvēktiesībām un attīstību. Pasākuma ietvaros dalībnieki uzzināja vairāk par migrāciju un cilvēktiesībām, iepazinās un dalījās pieredzē ar jauniešiem un interesentiem no dažādām Rīgas skolām un nevalstiskajām organizācijām,  interesanti pavadīja laiku, iepazīstot dažādas kultūras, tradīcijas un pilnveidojot savu radošumu un sadarbības prasmes interesantās darbnīcās.

Muzikālājā darbnīcā „Iepazīsti Irānu”  dalībnieki atklāja un iepazina Irānas kultūru un mūziku, spēlējot tradicionālos mūzikas instrumentus kopā ar Irānas izcelsmes mākslinieku Hamidreza Rahbaralam. Ēdienu gatavošanas darbnīcā kopā ar „Humuss komandu” gatavoja un nobaudīja tādus austrumu ēdienus kā humusu, falafelu un tradicionālo maizi. Arābu valodas darbnīcas dalībnieki Ingrīdas Kleinhofas vadībā iepazina un apguva arābu valodas nianses - gan meklējot līdzības un atšķirības ar latviešu valodu, gan izrunājot un rakstīt arābu valodā.  Kino darbnīcā tika skatīti dažādi video par migrāciju un diskusijā bija dzirdami arī Sandija Semjonova stāsti un pieredze dažādās pasaules valstīs.

Pasākuma otrajā daļā notika Starptautiskā konkursa jauniešiem  „AMITIE jauniešu komandas PAR migrantu cilvēktiesībām” Latvijas jauniešu komandu darbu prezentācija un uzvarētāju apbalvošana.

1.vietu ieguva video „Human is human”, kuru veidoja komanda „HUMAN IS HUMAN” - Anastasija Galkina, Paulīna Paula Šumska, Madara Elizabete Jākobsone, Andris Raudiņš, Elizabete Lonella Bartansone.

2.vietu ieguva video „What makes us different?”, kuru veidoja komanda „Equus Quagga Quagga” - Artūrs Umbraško, Marianna Urvanceva, Dmitrijs Kisļakovs, Jaroslava Remeza, Elīna Poļaka.

3.vietu ieguva video „KristSaana”, kuru veidoja komanda “Underground” - Valērija Matisone, Lūcija-Luīze Žogla, Arīna Vežnoveca, Alise Pokšāne, Patrīcija Anna Brūnā, Anastasija Smirnova

Veicināšanas balvu ieguva video „Be human”, kuru veidoja komanda „LOGOS” - Artūrs Rimašs, Ņikita Jendovickis, Ričards Lasmanis, Ieva Bleikša, Antra Zuce.

Latvijas komandu veidotie video pieejami Amitie Youth Latvia lapā, starptautiskā konkursa rezultāti pieejami Amitie Code mājaslapā

Pateicības un apbalvojumus saņēma arī projekta publicitātes grupas jaunieši, kas vairāk kā pusgadu Facebook lapā „Amitie Youth Latvia” veidoja publikācijas par viņu veiktajām aktivitātēm, informēja un dalījās informācijā par aktualitātēm migrācijas, cilvēktiesību un citos ar bēgļiem un patvēruma meklētājiem saistītos jautājumos.

Pasākuma ietvaros dalībnieki uzzināja vairāk par projektu AMITIE CODE un jauniešu paveikto tā ietvaros, guva ieskatu un satika projekta ietvaros informācijas punktā varēja iepazīties ar dažādiem interesantiem faktiem, kā arī iegūt informāciju par citiem interesantiem projektiem un aktivitātēm, kurās var iesaistīties šajā vasarā.

Liels paldies visiem projektā iesaistītajiem un pasākuma dalībniekiem par aktīvo līdzdalību!

Informācija par projekta aktivitātēm: http://www.comune.bologna.it/amitie/https://www.facebook.com/AMITIEproject un https://www.facebook.com/amitieyouthlatvia/http://www.twitter.com/AMITIEproject,  http://www.youtube.com/AMITIEproject.

Pasākums tika rīkots starptautiskā projekta „Gūstot labumu no attīstības (AMITIE CODE- Capitalizing On DEvelopment)” ietvaros, kuru Latvijā īsteno Latvijas Cilvēktiesību centrs sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Projekts tiek īstenots Eiropas Komisijas programmas „Nevalstiskais sektors un vietējās pašvaldības – Sabiedrības apziņas paaugstināšana par attīstības un izglītības jautājumiem attīstībai Eiropā” ietvaros. Starptautisko konkursu jauniešiem “AMITIE jauniešu komandas PAR migrantu cilvēktiesībām”ar UNESCO atbalstu veicina ECCAR — 130 pilsētu tīkls cīņā pret rasismu. Latvijas Cilvēktiesību centra līdzfinansējuma daļu, no kuras tiek segta tā dalība pasākuma organizēšanā finansē Sabiedrības integrācijas fonds no Valsts budžeta līdzekļiem “NVO līdzfinansējuma programmas” ietvaros. 

 * Fotogrāfiju autors  Jānis Romanovskis 

Oпубликованный: 2017-06-05