Noslēdzies mācību kursu cikls „Atšķirīgs klients daudzveidīgā Latvijā: stiprinot daudzveidības un starpkultūru kompetences”

Laikā no 2014. gada 30. aprīļa līdz 4. jūnijam Latvijas Cilvēktiesību centrs rīkoja divu dienu mācību kursu pedagogiem un publiskās pārvaldes speciālistiem „Atšķirīgs klients daudzveidīgā Latvijā: stiprinot daudzveidības un starpkultūru kompetences”.

Mācību kursa mērķis bija izzināt:

  • savu identitāšu daudzveidību un to, kā tas var ietekmēt saskarsmi ar atšķirīgo un profesionālo darbību;
  • kā daudzveidības radītos izaicinājumus pārvērst par kvalitatīvas profesionālās darbības sastāvdaļu;
  • cik atvērta ir Latvijas sabiedrība atšķirīgajam un kāda ir citu cilvēku pieredze darbā ar citas kultūras pārstāvjiem.

Mācību kursā, kas notika trijās Latvijas pilsētās – Rīgā (divi semināri), Liepājā un Daugavpilī – kopā piedalījās 111 dalībnieki, t.sk. 46 pedagogi, 26 sociālie darbinieki, 30 valsts un pašvaldības iestāžu darbinieki, 6 NVO pārstāvji, 2 veselības aprūpes speciālisti un 1 privātā biznesa pārstāvis. Dalībnieki pārstāvēja 20 Latvijas pilsētas vai novadus, t.sk. Rīga, Liepāja, Daugavpils, Krāslava, Rēzekne, Carnikava, Salaspils, Jelgava, Baldone, Mālpils, Lielvārde, Preiļi, u.c.

Lai rosinātu dalībnieku diskusiju par migrācijas radītajiem izaicinājumiem, katrā seminārā piedalījās ar viens trešo valstu valstspiederīgais. Paldies, Kao Vieta Ngujena (Vjetnama), Shamlai Tsargand (Ukraina) un Levan Talakvadze (Gruzija).

Apmācību dalībnieku sniegtais vērtējums liecina par to, ka kursa saturs ir kvalitatīvs, aktuāls un saistošs - 96% dalībnieku kursa saturu novērtēja kā „teicamu" vai „labu".

Mācību kursa dalībnieku viedokļi:

„Man kursi bija ļoti vērtīgi, jo sniedza informāciju un ļoti daudz vielu pārdomām, kas bez šo kursu apmeklēšanas, nebūtu radušās.”

„Interesanta un visaptveroša informācija. Labi saprotama ar dažādiem piemēriem no dzīves.”

„Sapratu, ka jārunā par šīm tēmām ar cilvēkiem, jo līdz šim man šķita, ka cilvēki (kuri strādā pašvaldībā) ir tolerantāki un zinošāki.”

Apmācības tika rīkotas projekta “Atšķirīgs klients daudzveidīgā Latvijā: stiprinot daudzveidības un starpkultūru kompetences” (IF/2012/2./1)ietvaros. Finansējums piešķirts no Eiropas Savienības (75%) un Latvijas valsts budžeta (25%)

 

Oпубликованный: 2014-06-11