Daugavpilī notika trīs informatīvie semināri jauniešiem par naida runas mazināšanu

1., 2. un 3. februārī notika trīs informatīvie semināri jauniešiem par to, kas ir naida runa un kā uz to var reaģēt. Semināros piedalījās 73 devīto un desmito klašu skolēni no Daugavpils Saskaņas pamatskolas un Daugavpils tehnoloģiju liceja.

 

Semināru laikā jauniešiem bija iespēja uzzināt kas ir naida runa, kur tā ir izplatīta, kādas grupas visbiežāk tiek pakļautas neiecietības izpausmēm, kādas var būt naida runas sekas un ietekme, kur ir robeža starp vārda brīvību un naidarunu, un kā reaģēt uz naida runas izpausmēm.

 Semināru laikā neformālā gaisotnē un interaktīvā veidā jauniešiem bija iespēja diskutēt un izteikt savu viedokli par sabiedrībā svarīgiem jautājumiem no cilvēktiesību aspekta, pārrunāt sabiedrībā valdošos stereotipus un aizspriedumus, kas bieži vien traucē mazāk aizsargāto grupu iekļaušanai, kā tos ir iespējams kliedēt vai lauzt. Tika pārrunāts, kādā veidā katrs no mums var darīt, lai padarītu vidi sev apkārt un arī internetā labvēlīgāku un iekļaujošāku.

Informatīvie semināri notika Latvijas Cilvēktiesību centra projektā “Ceļā uz iecietīgāku sabiedrību: informēšana, izglītošana, atbalsts un sadarbība”. Projektu finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds"

Oпубликованный: 2023-02-07