22.jūlijs – Eiropas rīcības diena naida noziegumu upuru atbalstam

Pieminot 2011.gada 22.jūlija uzbrukumus Oslo un masu slaktiņu Ūtejas salā (Norvēģija), 2013.gada 22.jūlijs kustības pret naida runu ietvaros tiek pasludināts kā Eiropas rīcības diena naida nozieguma upuriem. 22.jūliju kā Eiropas rīcības dienu atbalsta arī Eiropas Savienības Padomes Ģenerālsekretariāts, kas dalībvalstis aicina:

 

 

1.Organizēt publiskas akcijas, tā pieminot 2011.gada 22.jūlija uzbrukuma Oslo un masu slaktiņu Ūtejas salā (Norvēģija) upurus, kā arī upuris, kas cietuši no naida vērstiem noziegumiem, vai arī izglītojošas aktivitātes. Ir izveidots instruments, kā to darīt: http://issuu.com/ruxandrapandea/docs/take_action_guide_pdf/0 Publiskajai akcijai būtu jānotiek nedēļā no 22.-29.jūlijam.

2.Pētīcijas parakstīšana, kas nosaka 2013.gada 22.jūliju par Eiropas rīcības dienu. Dalībvalstis tiek aicinātas parakstīt šo petīciju http://blog.nohatespeechmovement.org/petition/ , kā arī tiek aicināts šo petīciju parakstīt sadarbības partneriem. Tāpat dalībvalstis tiek aicinātas 2013.gada 22.jūlijā vērsties ar lūgumu pie dalībvalstu pārstāvjiem Eiropas Parlamentā un Eiropas Savienības Parlamentārajā asamblejā parakstīt šo petīciju.

3.Nolūkā paaugstināt sabiedrības izpratni par problēmām, kas izriet no naida noziegumiem, dalībvalstīm nepieciešams publiskot gadījumus par personām (upuriem), kas ir cietuši no šāda veida darbībām. Informācija izplatīšanai ir iespējams pievienot video un audio materiālus, nosūtot uz youth.nohatespeech@coe.int vai augšupielādējot uz Join the movement page.

4. Tāpat dalībvalstis tiek aicinātas publiskot informāciju par Eiropas rīcības dienu, izmantojot gan sociālos medijus, gan organizāciju mājas lapas.


Eiropas Savienības Padomes
Ģenerālsekretariāta video vēstījums:
http://www.nohatespeechmovement.org/

Oпубликованный: 2013-07-22