Atklāts 2011. gada ES Žurnālistu balvas konkurss “Kopā pret diskrimināciju!”

Laikā no šī gada 23.jūnija līdz 10.novembrim norisināsies žurnālistu konkurss „Kopā pret diskrimināciju”. Šis ir vienīgais drukāto un tiešsaistes plašsaziņas līdzekļu žurnālistiem paredzētais žurnālistikas konkurss, kas pievēršas diskriminācijas un dažādības problēmām Eiropas Savienībā. Pasniedzot šo balvu, Eiropas Komisija izsaka atzinību žurnālistiem, kuri veicina labāku sabiedrības izpratni par dažādības vērtību un priekšrocībām un cīnās pret diskrimināciju Eiropas Savienībā.

ES konkursa uzvarētājs un divi nākamie labākie autori saņems kuponus EUR 5000, EUR 3500 un EUR 2500 vērtībā.

Konkursa rakstiem ir jābūt publicētiem drukātā vai tiešsaistes Eiropas Savienības plašsaziņas līdzeklī no 2010. gada 18. septembra līdz 2011. gada 10. novembrim. Visi darbi arī jāiesniedz tiešsaistē ES Žurnālistu balvas 2011 tīmekļa vietnē.

Konkurss noslēgsies 2011. gada 10. novembrī plkst. 12.00 (pēc Centrāleiropas laika).

Par konkursu

Šis ir astotais minētās ES balvas konkurss. 2010. gadā tika iesniegts vairāk nekā 1200 rakstu.

2010. gada konkursā uzvarēja Janete Bjorkvista (Jeanette Björkqvist) no Somijas ar rakstu “Negribētie ļaudis” (“The Unwanted People” — publicēts avīzē “Hufvudstadsbladet”), kurā apskatīta Austrumeiropas romu pieredze Somijā. Otro vietu ieguva Edīte Mainhārte (Edith Meinhart) no Austrijas par rakstu “Mūsu intelekta izniekošana” (“Failing our intellect”). Tas tika publicēts nedēļas biznesa žurnālā “Profil”. Rakstā tiek apskatīta kvalificētu imigrantu pieredze Austrijā, atainojot gan cilvēcisko aspektu, kas raksturīgs šai talantu izniekošanai, kuras iemesls ir diskriminējošā attieksme, gan resursu šķērdēšanas ekonomisko pusi. Rasa Navickaite (Rasa Navickaitė) no Lietuvas ieguva trešo vietu par rakstu “Citādi, bet laimīgi” (“Different, but Happy” — publicēts mēneša žurnālā “Homo Mag”), kurā aprakstīta ģimenes veidojošo viendzimuma pāru pieredze Lietuvā. Uzvarētājas balvas saņēma 2011. gada 21. martā Briselē balvu pasniegšanas ceremonijā, ko vadīja Fransuāza Lebeila (Françoise Le Bail), Eiropas Komisijas Tieslietu ģenerāldirektorāta ģenerāldirektore.

Plašāka informācija

ES Žurnālistu balvas “Kopā pret diskrimināciju” tīmekļa vietne:

http://journalistaward.stop-discrimination.info/2908.0.html

ES kampaņas “Par dažādību. Pret diskrimināciju.” tīmekļa vietne:

http://ec.europa.eu/justice/fdad/cms/stopdiscrimination?langid=lv

Kontaktinformācija presei

Vivjenas Redingas (Viviane Reding), tieslietu, pamattiesību un pilsonības komisāres, preses sekretārs

Matthew.Newman@ec.europa.eu

Tālrunis: (+32-2) 296 24 06
GSM: (+32-2) 498 96 24 06

Published: 2011-07-08