Izglītojoša ekskursija vidusskolēniem Romu mākslas un vēstures muzejā

8. aprīlī Latvijā, tāpat kā daudzās Eiropas valstīs, tiks atzīmēta Starptautiskā romu diena. Tās mērķis ir popularizēt romu kultūru un veicināt sabiedrības izpratni par šo Eiropā vislielāko mazākumtautību, kas joprojām saskaras ar diskrimināciju, nevienlīdzību un vardarbību.

Romi dzīvo Latvijas teritorijā no 16. gadsimta, bet sabiedrības vairākums par viņiem zina ļoti maz. Vēsturiski izveidojušies stereotipi un sociālā distancēšanās parasti ierobežo sabiedrības vēlmi tuvāk iepazīt romu kultūru un dzīvi.

Lai iepazītu romu kultūru un vēsturi, aicinām vidusskolēnus doties izzinošā un aizraujošā ekskursijā uz Baltijā vienīgo Romu mākslas un vēstures muzeju, kas atrodas Rīgā, Kaļķu ielā 10. Normunda Rudeviča vadībā skolēniem būs iespēja iepazīties ne tikai ar romu kultūru, tradīcijām un vēsturi, bet arī iegūt daudz informācijas par romu šodienas dzīvi un aktivitātēm Latvijā un Pasaulē. Romu kopienas pārstāvji būs gatavi atbildēt uz ikvienu skolēnu jautājumu.

Izglītojošā ekskursija „Latvijas romi – starp pagātni un nākotni” notiks š.g. 8. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 12.00., Rīgā, Kaļķu ielā 10, Romu mākslas un vēstures muzejā.

Ņemot vērā, ka muzejs vienlaikus spēj uzņemt ne vairāk kā 20 cilvēkus, lūdzam jauniešus (10.-12.klase), kuriem ir vēlme uzzināt kaut ko vairāk par romiem, pieteikties dalībai ekskursijā līdz š.g. 5. aprīlim, rakstot uz e-pastu: sigita@humanrights.org.lv

Papildus informācijai: 67039295 (Sigita Zankovska-Odiņa)

Pasākumu organizē biedrība „Latvijas Cilvēktiesību centrs” sadarbībā ar Kultūras ministriju un biedrību „Romu Kultūras centrs” Eiropas Padomes kampaņas „Dosta! Tikt pāri aizspriedumiem, atklāt romus” ietvaros. 


Publicēts: 2015-03-25