Sabiedrības integrācijas fonds sadarbībā ar Latvijas Cilvēktiesību centru un Latvijas Tiesnešu mācību centru uzsāk informatīvo kampaņu «Šodien Tu. Rīt Tevi. Stop diskriminācijai».

Lai veicinātu diskriminācijas novēršanu un vienlīdzības principu iedzīvināšanu Latvijā, Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) sadarbībā ar Latvijas Cilvēktiesību centru un Latvijas Tiesnešu mācību centru uzsāk informatīvo kampaņu «Šodien Tu. Rīt Tevi. Stop diskriminācijai»

Daudzi no mums ir saskārušies ar diskrimināciju, bieži vien to pat neapzinoties. Kādos apstākļos tas noticis, un kā ar šādām situācijām cīnīties, kampaņas atklāšanas pasākumā trešdien, 12.martā stāstīja kampaņas vēstniekiSwedbank valdes locekle Irīna Pīgozne, trīskārtējais paraolimpisko spēļu čempions Aigars Apinis, rakstniece-tulkotāja Ilze Jansone, Latvijā dzīvojošais vjetnamiešu izcelsmes mākslinieks Kao Viets Ngujens, jauniešu tiesību aktīvists Matijs Babris un fonda «Nāc līdzās» valdes priekšsēdētāja Sarma Freiberga.

„Diskriminācija ir kā zālē apslēpts grābeklis – daudzi to pamana tikai tad, kad paši uzkāpj un izjūt sitienu pa pieri. Latvijā diskriminācijas problēma ir aktuāla, pat ja daļai sabiedrības par to nepatīk runāt. Sievietes par līdzvērtīgu darbu saņem vidēji par 17% zemāku atalgojumu nekā vīrieši, jauniešiem un cilvēkiem vecumā virs 55 gadiem ir grūtāk atrast darbu, bet 26% vecāku nevēlas, lai viņu bērni mācītos vienā klasē ar romu bērniem," ar diskriminācijas situāciju Latvijā iepazīstina Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Aija Bauere.

Informatīvās kampaņas ietvaros pirmo reizi Latvijas vēsturē tiek veidots valsts pārvaldes institūciju un NVO sadarbības tīkls, lai izstrādātu un ieviestu uzraudzības sistēmu – instrumentu regulārai datu apkopošanai un diskriminācijas novēršanas politikas izvērtēšanai.

Pretdiskriminācijas politikas mērķis ir diskriminācijas novēršana visās sabiedrības dzīves jomās un vienlīdzīgu iespēju nodrošināšana, neatkarīgi no personas dzimuma, rases, etniskās piederības, invaliditātes, reliģiskās, politiskās vai citas pārliecības, nacionālās vai sociālās izcelsmes, mantiskā vai ģimenes stāvokļa, seksuālās orientācijas un citiem apstākļiem.
Vairāk par kampaņu un projektu: Šeit

"Projekts tiek finansēts ar Eiropas Savienības PROGRESS programmas atbalstu".

Oпубликованный: 2014-03-14