Aicinām jauniešus uz interaktīvu pasākumu "Aktīvi jaunieši pret naida runu"

Latvijas Cilvēktiesību centrs un Līdzdalības platforma aicina jauniešus uz interaktīvu pasākumu!

Naida runa bieži tiek izmantota kā rīks, lai vērstos pret dažādām sabiedrības grupām, it īpaši mazāk aizsargātām. Tā var radīt vidi, kurā noteiktas cilvēku grupas biežāk saskaras ar diskrimināciju, agresiju un aizskaršanu, pat tad, ja naida runa tiešā veidā nesatur šādus aicinājumus. Naida runa apdraud cilvēka cieņu. Tā vājina demokrātiju un stiprina radikāļu, populistu un eiroskeptiķu pozīcijas.  

Ko jaunieši, katrs no mums var darīt, lai mazinātu naida runu? Atbildi varēsi atrast interaktīvā jauniešu pasākumā “Aktīvi jaunieši pret naida runu”! Pasākums notiks Rīgā 2021. gada 28. septembrī.

Pasākuma laikā mēs kopā:

-          apspriedīsim, kas ir naida runa, kāda ir naida runas ietekme un sekas;

-          paplašināsim savu izpratni un diskutēsim par vārda brīvību, tās lomu un iespējamām robežām;

-          debatēsim par svarīgiem kultūras, sociāliem, politiskiem jautājumiem;

-          uzzināsim par dažādām Latvijas un Eiropas iniciatīvām naida runas mazināšanā, kā arī par to, kā katrs varam veicināt iecietību un cilvēktiesību ievērošanu.

Pasākumā var piedalīties jaunieši vecumā no 16 līdz 30 gadiem.*

Pasākuma laikā organizatori nodrošinās dalībniekiem ēdināšanu, dalībniekiem no reģioniem segs sabiedriskā transporta izmaksas līdz Rīgai un atpakaļ, naktsmītnes (viena nakts) izmaksas vajadzības gadījumā (iepriekš saskaņojot ar organizatoriem), rūpēsies par epidemioloģiskās drošības ievērošanu. Apstiprinātie dalībnieki saņems detalizētāku informāciju.

Pasākums notiks latviešu/angļu valodās.

Pasākumam var reģistrēties, aizpildot anketu līdz 23. septembrim https://forms.gle/tyyBFhtfsA3kpsrW7 

Dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ neatliec reģistrāciju uz pēdējo brīdi!

Jautājumiem raksti: office@humanrights.org.lv

*Dalība pasākumā ir iespējama tikai uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas/pārslimošanas sertifikātu kopā ar personas apliecinošu dokumentu.

Pasākums notiek projektā “Eiropas pilsoņi pret naida runu”, ko finansē Eiropas Savienības “Eiropa pilsoņiem” programma un Latvijas Republikas Kultūras ministrija.

Attachments

Published: 2021-09-07